Ecocera Naturalne kosmetyki do pielęgnacji twarzy

W Hurtowni Sonia pojawiła się nowa marka Ecocera produkująca naturalne kosmetyki do pielęgnacji twarzy.

 

Kilka słów dla Naszych Klientów o tej Marce.

 

Marka ECOCERA  została stworzona z myślą o bezpiecznej i skutecznej pielęgnacji skóry z wykorzystaniem naturalnych, pozyskiwanych z przyrody surowców kosmetycznych. Tworzone są z nich gotowe produkty. Pamiętając o tym jak chłonna jest nasza skóra ilość kosmetycznych wypełniaczy ograniczono do minimum lub produkty nie zawierają ich wcale.

Wiodącymi produktami marki są naturalne pudry :

PUDER RYŻOWY – FIXER
Puder ryżowy stosowany jest w kosmetyce od wieków. Znany i stosowany był już w starożytnej medycynie ajuwerdyjskiej jako specyfik łagodzący stany zapalne skóry. Jest on jednym z sekretów pięknych i zawsze młodych Azjatek ceniących jego doskonałe właściwości. Wygładza cerę, nadając jej aksamitną i jedwabistą gładkość. Wchłania nadmiar sebum długotrwale matując cerę oraz zapewniając jej piękny i zdrowy wygląd przez wiele godzin.
W momencie zetknięcia ze skórą biały kolor pudru stapia się idealnie z kolorytem cery. Stosowany jako fixer utrwala makijaż na cały dzień sprawiając, że twarz wygląda promieniście i zdrowo nawet w 16 godzin po nałożeniu podkładu i różu. Produkt przeznaczony zarówno do profesjonalnego jak i codziennego użytku, niezbędnik każdego wizażysty. Transparentny, hipoalergiczny, nie zawiera szkodliwych parabenów ani zatykającego pory talku. Szczególnie polecany do cery mieszanej i tłustej.

ECOCERA PUDER RYŻOWY FIXER

 

Właściwości:
product hipoalergiczny, bez parabenów, baz talku.
fixer – przedłuża trwałość makijażu do 16 godzin.
puder ryżowy to jeden z najsilniejszych absorbentów sebum.
nadaje cerze aksamitną, jedwabistą gładkość.
nie zatyka porów, daje ultranaturalny efekt.
niezwykle łatwy w aplikacji, stapia się z kolorytem cery
delikatny, transparentny, lekki.
nie testowany na zwierzętach.

 

 

PUDER BAMBUSOWY

Puder z pędów bambusa indyjskiego posiada lekką konsystencję, jest transparentny i doskonale stapia się z naturalnym kolorem skóry wyrównując jej niedoskonałości. Głównym składnikiem pudru jest krzemionka pochodzenia roślinnego, która znana jest ze swoich właściwości absorpcji wilgoci i nadmiaru sebum. Krzemionka działa również antybakteryjne, dlatego pozytywnie wpływa na stan cery trądzikowej i problematycznej. Dzięki jej zawartości puder ECOCERA zapewnia długotrwały efekt matu oraz wspaniale rozprasza światło, a skóra zyskuje gładki i promienny wygląd.
Puder bambusowy ECOCERA nie zawiera szkodliwych parabenów i talku, nie zatyka porów. Polecany jest w szczególności do cery przetłuszczającej się i mieszanej.

ECOCERA PUDER BAMBUSOWY

 

Właściwości :

  • produkt przeznaczony głównie do cery tłustej i mieszanej
  • puder posiada silne właściwości matujące i absorbujące sebum
  • produkt nie zawiera talku i parabenów, jest hypoalergiczny
  • puder długotrwale matuje cerę, przedłuża trwałość makijażu
  • produkt jest transparentny, nie wybiela skóry, stapia się z jej kolorem
  • puder jest bardzo lekki, zawiera proteiny jedwabiu wygładzające skórę

 

OLEJ KOKOSOWY

Posiada doskonałe właściwości nawilżające, wygładzające i zmiękczające. Wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry sprawiając, że jest ona nawodniona i sprężysta. Zawiera witaminy A i E oraz naturalne antyutleniacze, które chronią przed wolnymi rodnikami spowalniając tym samym proces starzenia.
Zawarty w oleju kwas laurynowy o działaniu przeciwzapalnym poprawia kondycję cery problematycznej, łagodzi stany zapalne oraz przyśpiesza regenerację skóry.
Olej kokosowy może być stosowany na skórę całego ciała oraz jako maska na włosy, które doskonale wygładza i nawilża oraz likwiduje porowatość, sprawiając, że stają się miękkie, lśniące i elastyczne.

ECOCERA OLEJ KOKOSOWY

PŁYN MICELARNY Z MIEDZIĄ I SREBREM KOLOIDALNYM

Płyn micelarny to kosmetyk, który można stosować do oczyszczenia i ukojenia skóry. Stosowany jest również do sporządzania maseczek kosmetycznych w proszku.

Zewnętrzne cząsteczki miceli przyciągają wodę i odpychają tłuszcze, a wewnętrzne – odpychają wodę i wiążą się z tłuszczami. Tym samym działają ze zdwojoną siłą – pochłaniają tłuszcz (nadmiar sebum) i rozpuszczają w wodzie resztę zanieczyszczeń. Dodatkowo w micelach znajdują się substancje aktywne, uwalniane dopiero podczas stosowania płynu. Płyn micelarny nie narusza warstwy hydrolipidowej naskórka (czyli bariery ochronnej naszej skóry).

Zawarte w płynie srebro koloidalne nazywane jest naturalnym antybiotykiem. Działa silnie bakteriobójczo, wspomaga regenerację uszkodzonych komórek i przyśpiesza gojenie stanów zapalnych, przez co pomaga opanować wiele rodzajów niedoskonałości cery. Miedź koloidalna posiada właściwości grzybobójcze, bakteriobójcze oraz chroni przed wolnymi rodnikami. Miedź odgrywa ważną rolę w regeneracji skóry (jest pierwiastkiem niezbędnym do syntezy kolagenu).

PŁYN MICELARNY Z MIEDZIĄ I SREBREM KOLOIDALNYM

Sposoby stosowania płyny micelarnego do przygotowania maseczki:

1. Odmierz 25g-30g preparatu z zawartością glinki i wsyp do naczynia,

2. Odmierz 50ml płynu micelarnego lub wody i dodaj do naczynia z zawartością glinki,

3. Odczekaj 2-3 minuty aż glinka zaabsorbuje wodę i dokładnie wymieszaj

Płyn micelarny do demakijażu:

Nasącz wacik kosmetyczny kilkoma kroplami płynu. Delikatnie przetrzyj nim twarz (nie musisz mocno pocierać skóry – pamiętaj, micele to mikroskopijne magnesy na wszelkie zanieczyszczenia). Przy demakijażu oczu, dociśnij wacik na kilka sekund do zamkniętej powieki. Proces oczyszczania twarzy możesz zakończyć, gdy płatek kosmetyczny jest absolutnie czysty. Nie musisz zmywać płynu wodą ani stosować po nim toniku  (płyny micelarne mają już odpowiednie, fizjologiczne pH).

 

Ecocera oferuje również  maski do pielęgnacji twarzy i włosów o gramaturze 100 g lub 50 g

MASKA KOSMETYCZNA PRZECIWZMARSZCZKOWA

Glinka różowa wzbogacona koloidalnym złotem, srebrem i miedzią ma właściwości zabliźniające, dezynfekujące, absorpcyjne, odprężające, zapobiega pękaniu naczyniek krwionośnych. Kompleks substancji aktywnych ekstraktów roślinnych (Resweratrol, Lycopen) redukuje przebarwienia oraz stymulują odbudowę komórek, działa przeciwzmarszczkowo na wielu poziomach: korzystnie wpływa na sirtuiny w celu stymulacji energii komórki; wspiera procesy regeneracji w głębi skóry i chroni włókna kolagenowe przed degradacją. Mikrocząsteczki kwasu hialuronowego zwiększają produkcję naturalnego kwasu hialuronowego przez komórki. Kofeina poprawia krążenie i tym samym ułatwia detoksykacje skóry oraz zwiększa dotlenienie tkanek. Dzięki niej, zmęczona i szara skóra staje się jędrna, nabiera blasku i opóźnia proces starzenia. Wyciąg z ogórka działa lekko ściągająco i oczyszczająco. Witamina C rozjaśnia skórę, wspomaga syntezę kolagenu i elastyny, dzięki czemu przeciwdziała procesom starzenia się skóry, działa antyoksydacyjne, chroniąc skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników tlenowych. Ma również działanie uszczelniające i wzmacniające naczynka krwionośne. Maseczka może być stosowana do pielęgnacji skóry naczyniowej. Bogaty skład zapewnia skuteczność i długotrwałe działanie, również po usunięciu maseczki.

 

MASKA PRZECIWZMARSZCZKOWA

 

 

Maska może być stosowana do pielęgnacji cery dojrzałej z oznakami starzenia. Przy regularnym stosowaniu maseczka znakomicie oczyszcza i regeneruje skórę, działa przeciwzmarszczkowo, ujędrniająco, i odświeżająco. Radykalnie redukuje zmarszczki. 

Sposoby stosowania i przygotowania maseczki: 

Maseczka kosmetyczna: 

1. Odmierz 25-30 g preparatu z zawartością glinki i wsyp do naczynia,

2. Odmierz 50 ml płynu micelarnego lub wody i dodaj do naczynia z zawartością glinki,

3. Odczekaj 2-3 minuty aż glinka zaabsorbuje wodę i dokładnie wymieszaj

Instrukcja użycia maseczki:

1. Umyj twarz, np. roztworem micelarnym do przygotowywania maseczek kosmetycznych w proszku i demakijażu

2. Wykonując koliste ruchy, delikatnie masując skórę opuszkami palców, rozprowadź maseczkę po twarzy omijając oczy i usta. Maseczkę pozostaw na ok. 15 minut.

3. Aby maska nie wyschła co jakiś czas spryskaj twarz wodą używając np. buteleczki z atomizerem. Nie dopuść do przesuszenia maski, gdyż jej zaschnięcie może spowodować zaczerwienienie i podrażnienie skóry.

4. Spłucz maseczkę obficie ciepłą, ale nie gorącą wodą.

5. W celu przywrócenia prawidłowego pH skóry użyj do przemycia twarzy roztwór micelarny do przygotowywania maseczek kosmetycznych w proszku i demakijażu

Maseczka na włosy:

Przygotować maseczkę, jak w opisie powyżej, nanieść tak przygotowany preparat na suche włosy i skórę głowy, okryć ręcznikiem. Po upływie 30-40 minut spłukać maseczkę ciepłą wodą.

MASKA KOSMETYCZNA PRZECIW-TRĄDZIKOWA

Maska posiada bogatą kompozycję składników aktywnych szczególnie polecanych w pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej, mocno zanieczyszczonej, skłonnej do wyprysków, z poszerzonymi porami, naznaczonej przebarwieniami.

Zawarte w masce srebro koloidalne nazywane jest naturalnym antybiotykiem. Działa silnie bakteriobójczo, wspomaga regenerację uszkodzonych komórek i przyśpiesza gojenie stanów zapalnych, przez co pomaga  opanować wiele rodzajów niedoskonałości cery. Miedź koloidalna posiada właściwości grzybobójcze, bakteriobójcze oraz chroni przed wolnymi rodnikami. Miedź odgrywa ważną rolę w regeneracji skóry – jest pierwiastkiem niezbędnym do syntezy kolagenu.

Maska zawiera kompleks substancji aktywnych zawartych w  wyciągach roślinnych poprawiający elastyczność i jędrność skóry oraz stymulujących odnowę jej komórek, przyspieszający gojenie ran.  Maska zawiera również sprawdzone w leczeniu trądziku substancje, jak woda utleniona o działaniu przeciwzapalnym i wspomagającym dotlenienie komórek, oraz siarka strącona i kwas salicylowy, które zmiękczają skórę i delikatnie złuszczają martwy naskórek, dzięki czemu skutecznie udrażniają pory. Soda oczyszczona usuwa nadmiar sebum, pomaga zniwelować krostki, a regularnie stosowana skutecznie wybiela blizny trądzikowe.

Zawarte w masce substancje działają odżywiająco, bakteriobójczo i przeciwzapalnie, ściągająco oraz regulująco na pracę gruczołów łojowych. W rezultacie skóra jest zmatowiona, gładka i świeża, a jej koloryt delikatnie wyrównany. Efekty widoczne są już po pierwszym użyciu, a regularnie stosowana może w znacznym stopniu poprawić stan skóry trądzikowej.

Posiada też właściwości regenerujące, wygładzające, nawilżające i ochronne, działa kojąco i odżywczo, a także zmniejsza przebarwienia, które często towarzyszą skórze trądzikowej.

 

MASKA PRZECIWTRĄDZIKOWA

MASKA KOSMETYCZNA DLA CERY DOJRZAŁEJ

Glinka biała Montmorillonite to w 100% naturalna glinka zawierająca mikroelementy wzbogacona koloidalnym srebrem, złotem i platyną, jest bogata w krzemionkę która  uczestniczy w biosyntezie kolagenu, przyspiesza procesy gojenia i wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, odpowiada za właściwości ściągające i zabliźniające, posiada właściwości przeciwzapalne, regenerujące, odpowiada za dobry stan naczyń krwionośnych, wspomaga syntezę włókien kolagenowych. Ekstrakt z zielonej herbaty jest znakomitym przeciwutleniaczem. Posiada działanie ujędrniające i przeciwstarzeniowe, pomaga zachować elastyczność skóry. Algi morskie oczyszczają skórę, regulują wydzielanie sebum, regenerują, poprawiając jej koloryt. Witamina B3, z dodatkiem witamint B6 i witaminy C wraz z innymi ekstraktami roślinnymi działają przeciwzmarszczkowo, regulują złuszczanie się skóry, rozjaśniają przebarwienia i eliminują stany zapalne, stymulując syntezę kolagenu i ceramidów.

Maska może być stosowana do pielęgnacji cery dojrzałej z oznakami starzenia. 

Przy regularnym stosowaniu maseczka znakomicie oczyszcza i regeneruje skórę, działa ujędrniająco, odświeżająco, łagodząco i przeciwutleniająco.

 

MASKA DO CERY DOJRZAŁEJ

MASKA KOSMETYCZNA Z WĘGLEM AKTYWNYM

Glinka bentonitowa z węglem aktywnym, wzbogacona srebrem i miedzią koloidalną, przeznaczona jest do pielęgnacji cery zanieczyszczonej i zmęczonej, która wymaga odświeżenia i przywrócenia promiennego wyglądu. Doskonale oczyszcza skórę z toksyn, uwalnia od złogów i pomaga pozbyć się zaskórników. Dostarcza skórze cennych składników mineralnych wspomagających jej dotlenienie, łagodzi podrażnienia, nawilża i redukuje objawy przedwczesnego starzenia. Już po pierwszym użyciu cera jest wyraźnie odżywiona i nabiera zdrowego blasku. Aktywny węgiel skutecznie usuwa nadmiar sebum oraz głębokie zanieczyszczenia skóry. Odblokowuje pory i delikatnie je ściąga. Poprawia koloryt cery, usuwając  wszelkie niedoskonałości i przebarwienia.

Srebro koloidalne znane jest z silnych właściwości antybakteryjnych. Stosowane na skórę wspiera regenerację uszkodzonych komórek, przez co pomaga opanować wiele rodzajów niedoskonałości cery. Miedź koloidalna posiada właściwości grzybobójcze oraz bakteriobójcze. Chroni przed wolnymi rodnikami, a tym samym zapobiega procesom starzenia się naskórka. Miedź, jako pierwiastek niezbędny do wytwarzania kolagenu, wpływa na poprawę elastyczności i jędrności skóry.

Maska zawiera również kompleks aktywnych składników roślinnych o silnym działaniu pielęgnacyjnym, przyśpieszającym proces regeneracji skóry, ściągającym i ujędrniającym. Działa przeciwzapalnie, zmiękczająco i wygładzająco, stymuluje krążenie krwi i działa przeciwobrzękowo, działa przeciwzapalne oraz antyoksydacyjnie. Wyciąg ze spiruliny (algi niezwykle bogatej w witaminy i minerały) wspomaga walkę ze zmarszczkami, odżywia, ujędrnia i  nadaje blasku zmęczonej i poszarzałej cerze.

 

MASKA Z WĘGLEM AKTYWNYM

Podstawowymi Substancjami aktywnymi w kosmetykach naturalnych są:

Ryż


Ryż stosowany jest w kosmetyce od wieków. Jego wartości pielęgnacyjne i kosmetyczne poznaliśmy dzięki Azjatkom, które słyną z pięknej, delikatnej i młodzieńczej cery. Proszek z ryżu stosowały japońskie gejsze aby uzyskać jedwabisty wygląd cery, wygładzić ją i zmatowić. Sam ryż bogaty jest w witaminy z grupy B, zawiera także cenne dla skóry mikroelementy: magnez, fosfor, cynk, potas, żelazo, wapń.Link scrollujący do każdej z tych pozycji. Dzięki zawartości witamin i składników mineralnych ryż stosowany jest jako środek pielęgnacyjny, który stymuluje regenerację komórek skóry, wspomaga produkcję kolagenu dzięki czemu spowalnia proces starzenia oraz zatrzymuje wodę wewnątrz naskórka.

Ryż zmielony do postaci pudru ceniony jest z uwagi na właściwości estetyczne i pielęgnacyjne. Jest bardzo dobrym absorbentem sebum, działającym przez wiele godzi od momentu aplikacji. Doskonale wygładza i wyrównuje koloryt skóry, a także wykazuje działanie gojące i przeciwzapalne. Stosowany w umiarze nie zaszkodzi cerze suchej czy przesuszonej. Z uwagi na swoje dobroczynne właściwości sproszkowany ryż dodawany jest obecnie do wielu kosmetyków, jak podkłady, balsamy czy maseczki. W naszej ofercie znajdą Państwo czysty ryż w postaci pudru sypkiego, o wspaniałej, jedwabistej konsystencji.

Bambus


Bambus posiada mnóstwo cennych właściwości, dzięki czemu jest przydatny w wielu dziedzinach życia – od kuchni, przez budownictwo, po kosmetyki. Młode pędy bambusa zawierają wartościowe składniki, takie jak krzemionka, minerały, witaminy, aminokwasy czy flawonoidy. Te ostatnie, z uwagi na właściwości antyoksydacyjne, sprawiają, że bambus wykorzystywany jest w produkcji preparatów dotleniających skórę. Jako specyfik upiększający bambus stosowany jest postaci pudru, który można znaleźć w składzie wielu kosmetyków. Jest między innymi dobrą alternatywą dla zatykającego pory talku, ponieważ sam nie jest komedogenny (nie zatyka porów).

Puder bambusowy otrzymywany jest ze specjalnego gatunku bambusa porastającego lesiste wzgórza Indii. Do jego produkcji wykorzystuje sie ekstrakt z rdzenia łodygi rośliny, niezwykle bogatego w roślinne związki krzemu. W efekcie puder zawiera ponad 90% krzemionki, która posiada szereg właściwości pielęgnacyjnych: reguluje aktywność gruczołów łojowych, działa antybakteryjnie i łagodząco na skórę. Drobinki pudru mają porowatą strukturę i można porównać je do gąbki – potrafią chłonąć wilgoć znacznie zwiększając swoją objętość. Dzięki temu pudry zawierające krzemionkę mają długotrwałe działanie matujące.

W naszej ofercie znajdą Państwo naturalny, transparentny puder bambusowy w sypkiej postaci, idealny dla cery z problemem świecenia i przetłuszczającej się.

Palma


Surowy olej palmowy zawiera wiele cennych składników, korzystnie wpływających na zdrowie. Natomiast przetworzony, utwardzony olej palmowy jest szkodliwy i należy unikać go… jak ognia.

Olej palmowy otrzymywany jest z owoców i nasion palmy oleistej. Po procesie tłoczenia ma kolor pomarańczowo-czerwony. W stanie surowym zawiera wiele cennych składników takich, jak betakaroten, witamina E i K oraz spore ilości antyoksydantów. W jego składzie znajdziemy również skwalen, koenzym Q10. Zawarte w oleju sterole dzięki swoim fantastycznym właściwościom, hamują przyswajanie cholesterolu i ułatwiają jego usuwanie z organizmu. Ich budowa przypomina troszkę cholesterol ale są one bardzo pożyteczne.

Olej palmowy składa się w 50% z kwasów tłuszczowych nasyconych, około 40% stanowią kwasy jednonienasycone, a 10% to kwasy wielonienasycone. Mimo tak dużej zawartości kwasów tłuszczowych, to tłuszcz palmowy w stanie surowym nie jest szkodliwy dla zdrowia i nie zwiększa w żaden sposób ryzyka wystąpienia lub pogłębiania się chorób układu krążenia w przeciwieństwie do oleju w formie rafinowanej i utwardzonej. W procesie rafinacji traci cenne karotenoidy i antyoksydanty. Jego pierwotna, półpłynna, postać zostaje zamieniona na stan stały, a w trakcie tego procesu powstają tłuszcze trans, które są bardzo szkodliwe dla zdrowia. Dlatego warto zwracać uwagę na etykiety i uważnie czytać skład produktów.

Kokos


Miąższ kokosa, czyli biała i mięsista wyściółka twardej skorupy orzecha, jest bogaty m.in. w błonnik, potas, magnez i fosfor. Jednak największą wartość zdrowotną przypisuje się zawartym w miąższu kokosa nasyconym kwasom tłuszczowym.

Obecność cennych kwasów tłuszczowych oraz duża zawartość witamin i minerałów sprawia, że olej kokosowy sprawdza się w pielęgnacji skóry i włosów dotkniętych bardzo różnymi problemami. Stosowany bezpośrednio na skórę wzmacnia naturalną barierę lipidową naskórka. Ma silne właściwości nawilżające, nawilża przesuszoną skórę (również na dłoniach, kolanach, łokciach) i włosy. Ze względu na obecność składników antyseptycznych poprawia stan skóry problematycznej, z wysypką, egzemą, a także trądzikowej. Jest odpowiedni dla skóry atopowej i dotkniętej problemem łuszczycy – nawilża ją, natłuszcza, zapobiega nadkażeniom bakteryjnym. Zawarty w oleju kwas laurynowy zmniejsza uczucie pieczenia po oparzeniu oraz łagodzi stany zapalne i podrażnienia. Zawiera antyutleniacze, które zwalczają wolne rodniki, co zapobiega przedwczesnemu starzeniu skóry.
Olej kokosowy stosowany jako płyn do płukania ust może zapobiegać powstawaniu próchnicy, likwiduje nieświeży oddech, eliminuje też krwawienia dziąseł.

 

 

 

 

 

 

 

Zapraszamy do skorzystania z oferty ECOCERA

Dodaj komentarz